Sportmassage Meppel. Onder sportmassage wordt verstaan: een complex van handgrepen, toegepast met de blote hand op de onbedekte huid van de gezonde sportbeoefenaar. Met als doel zijn lichamelijke conditie op peil te houden, te verbeteren en/of eventuele nadelige gevolgen van de sport weg te nemen.

Door het toepassen van sportmassage treden de volgende effecten op:
– De haarvaatjes in de huid en spieren gaan verder open, waardoor er een duidelijk toename van de
doorbloeding optreedt. Doordat de spieren beter doorbloed worden, zullen de gevormde
afvalstoffen (o.a. vocht en lactaat) beter worden afgevoerd en wordt spierpijn (zoveel mogelijk)
voorkomen.
– De afvoer van afvalstoffen wordt ook verbeterd door de uitwendige druk van de massage.
– De spierspanning wordt verminderd.


Er zijn verschillende massagetechnieken, zoals wrijvingen, knedingen, klopbewegingen en schuddingen. Als regel wordt aangehouden dat een sportmassage voor de sporter (tot op zekere hoogte) comfortabel moet zijn.

Wanneer sportmassage?
Massage kan worden toegepast bij vermoeide en stijve spieren. De massages die ik geef worden afgestemd op de klant. Een op maat gemaakte massage. Sportmassage mag nooit worden toegepast bij een spierscheur, bij een ontsteking, wond van de huid of als u koorts heeft.

sportmassage


Sportmassage wordt meestal (de dag) na een wedstrijd of training, gegeven. Na afloop van een zware training of wedstrijd kunnen afvalproducten van de spierstofwisseling, zoals vocht en lactaat, zich in de spieren ophopen. Dit is (grotendeels) te voorkomen door een goede cooling-down uit te voeren. Een herstelmassage bevordert de afvoer van deze afvalstoffen uit de spieren waardoor spierpijn (zoveel mogelijk) voorkomen wordt. Het lichaam zal sneller hersteld zijn en beter de volgende belasting aankunnen. Als de spieren heel zwaar belast zijn, zoals bij het lopen van een marathon, is het beter om de sportmassage uit te stellen. Het is dan verstandiger om de overbelaste spieren eerst tot rust te brengen door middel van ijsmassage, een aantal keren per dag.

 

 

 

Gerelateerde pagina’s: Sportmassage – Sport Massage – Sport Massage Meppel