Rug- en nekklachten door thuiswerken:

Intussen zijn heel veel mensen al weer een hele tijd aan het thuiswerken.

Aan de keuken tafel, op de bank, op een niet in hoogte verstelbare stoel.

Waarschijnlijk voel je af en toe je nek of rug, de spieren worden stijf en stram van het zitten in een verkeerde houding.

Denk aan je houding:

Zet bijvoorbeeld je computerscherm op een goede hoogte, zodat je niet met gebogen nek zit. Dit voorkomt nekklachten.

Zorg dat je toetsenbord en muis recht voor je staan, zodat je je armen en handen recht kunt houden. Dit voorkomt dat je last krijgt van schouders en nek.

Als je bijvoorbeeld op de bank wilt werken met laptop op schoot zorg dan dat je een tafeltje hebt waarop je de laptop kunt zetten, zodat je met je rug tegen de rugleuning van de bank kunt zitten.  Dit voorkomt dat je voorover moet buigen,  en rug en nekklachten krijgt.

Zorg dat de stoel waarop je zit, niet te hoog of te laag is. Je kunt eventueel een kussen in je rug plaatsen, om je onderrug te ondersteunen.  Een verstelbare bureaustoel is het beste.  Heb je deze niet voorhanden dan kan bij een te lage stoel een kussen op de zitting uitkomst bieden, zodat je ellebogen niet extra worden belast. Bij een te hoge stoel kun je iets onder je voeten leggen zodat je knieën niet extra worden belast.

Neem pauzes tussen door, loop een stukje en rek je af en toe helemaal uit om te stretchen. Draai je hoofd rustig van links naar rechts. Trek je schouders op en laat ze weer zakken. Ga in de middagpauze ook eens een stukje wandelen.

Een massage van de rug en nekspieren is ook aan te raden om de stijve en stramme spieren te laten ontspannen.

Een afspraak is zo gemaakt.