wanneer is sportmassage nodig ?

Bent u een sporter die dagelijks sport of die af en toe een rondje hardloopt. Bent u iemand die regelmatig de sportschool bezoekt, op de tennisbaan een partij speelt, of andere sportieve activiteiten beoefend? Dan is een regelmatige sportmassage zeker aan te bevelen.

Voor het sporten worden door de massage de spieren geactiveerd en gestimuleerd. Door middel van een stevige massage komt de doorbloeding van de spieren goed opgang, ze zijn zo klaar om een prestatie te leveren. Natuurlijk is het wel van belang dat u een goede warming up doet, voordat u gaat sporten. Na het sporten en na een goede cooling-down, kan een sederende massage worden gegeven. Door deze rustige massage worden de afvalstoffen sneller afgevoerd. Er is zo minder kans op spierpijn en blessures. Het lichaam zal sneller hersteld zijn en beter de volgende belasting aankunnen.

Als de spieren heel zwaar belast zijn, zoals bij het lopen van een marathon, is het beter om de sportmassage uit te stellen. Het is dan verstandiger om de overbelaste spieren eerst tot rust te brengen door middel van ijsmassage, een aantal keren per dag. En daarna pas een sportmassage te ondergaan.

 


Massage kan worden toegepast bij vermoeide en stijve spieren. Het is niet alleen zo dat sportmassage altijd lekker is en gunstig werkt. Een sportmassage bij zeer stijve spieren is al snel te hard, waardoor de spieren na afloop nog stijver en pijnlijker aanvoelen. De massages die ik geef worden afgestemd op de klant. Een op maat gemaakte massage. Sportmassage mag nooit worden toegepast bij een spierscheur, bij een ontsteking, wond van de huid of als u koorts heeft.

 

 sportmassage

Gerelateerde pagina’s: Sportmassage Meppel