Reiki ook wel handoplegging genoemd.

Het is een alternatieve geneeswijze waarmee fysieke en ook geestelijke klachten kunnen worden behandeld. Er wordt gebruik gemaakt van universele helende energie.

 

Reiki is een eeuwenoude Japanse alternatieve geneeswijze dat werkt door handoplegging.
Reiki is werken met “energie” en het staat voor “universele levensenergie”.
Bij de meeste mensen is Reiki bekend vanwege de genezende werking die je ermee zou kunnen bereiken. En dat klopt ook. Naast vele andere feiten heeft Reiki energie genezende mogelijkheden voor zowel mens, dier als planten.

Meest bekende vorm van toepassing is de handoplegging. De handen worden op het lichaam gelegd op die plaatsen van het lichaam waar de energie het meest nodig is. Intieme plaatsen worden uiteraard niet aangeraakt tijdens een behandeling. Ook hoeft u zich niet te ontkleden tijdens een behandeling want de energie gaat gewoon door uw kleren heen.
Via handoplegging word gebruik gemaakt van universele helende energie. De universele energie bevindt zich in en rondom alles wat leeft en kunnen we niet waarnemen. Het houd ons lichaam in stand en zorgt ervoor dat wij leven, groeien en genezen. Deze energie stroomt via de handen van de behandelaar naar de behandelde toe. Naast handoplegging zie je ook veel Reiki behandelaars werken met de handen vlak boven het lichaam. Zij voelen hier de energieën van de ander beter aan dan met een handoplegging. Hierdoor zijn de Reiki mensen in staat om ook de fysieke klachten te behandelen, maar voelen ze ook de emotionele klachten en andere energieën die mensen bij zich hebben (bijvoorbeeld ervaringen uit het verleden).

Sommige behandelaars werken met speciaal afgestemde muziek, anderen met geur, denk bijvoorbeeld aan wierook. Ook worden ze wel eens beiden tegelijk gebruikt.

Dr Mikao Usui heeft deze helingmethode eind 19e eeuw herontdekt en verder ontwikkeld. Iedereen kan deze Reiki kracht leren en ook gaan toepassen. Hiervoor zijn wel een aantal afstemmingen nodig tijdens een Reiki cursus gegeven door een erkende Reiki Master (leraar). Ook ik ben opgeleid in deze traditionele Usui methode.