Sport Massage Meppel

Sportmassage wordt meestal (de dag) na een wedstrijd of training, gegeven. Na afloop van een zware training of wedstrijd kunnen afvalproducten van de spierstofwisseling, zoals vocht en lactaat, zich in de spieren ophopen. Dit is (grotendeels) te voorkomen door een goede cooling-down uit te voeren. Een herstelmassage bevordert de afvoer van deze afvalstoffen uit de spieren waardoor spierpijn (zoveel mogelijk) voorkomen wordt. Het lichaam zal sneller hersteld zijn en beter de volgende belasting aankunnen. Als de spieren heel zwaar belast zijn, zoals bij het lopen van een marathon, is het beter om de sportmassage uit te stellen. Het is dan verstandiger om de overbelaste spieren eerst tot rust te brengen door middel van ijsmassage, een aantal keren per dag.

Als er (bijna) dagelijks gesport wordt, hebben de spieren het behoorlijk zwaar te verduren. Een goede trainingsbelasting, waarin voldoende rust is ingebouwd, is het allerbelangrijkste om overbelastingsverschijnselen te voorkomen. Daarnaast is het verstandig extra aandacht aan ontspanning en herstel te geven.
Door het toepassen van sportmassage treden de volgende effecten op:
– De haarvaatjes in de huid en spieren gaan verder open, waardoor er een duidelijk toename van de
doorbloeding optreedt. Doordat de spieren beter doorbloed worden, zullen de gevormde
afvalstoffen (o.a. vocht en lactaat) beter worden afgevoerd en wordt spierpijn (zoveel mogelijk)
voorkomen.
– De afvoer van afvalstoffen wordt ook verbeterd door de uitwendige druk van de massage.
– De spierspanning wordt verminderd
Er zijn verschillende massagetechnieken, zoals wrijvingen, knedingen, klopbewegingen en schuddingen. Als regel wordt aangehouden dat een sportmassage voor de sporter (tot op zekere hoogte) comfortabel moet zijn. Vaak gebruikt de sportmasseur een tussenstof, massage olie. Het doel hiervan is het verminderen van de wrijvingsweerstand, waardoor pijn en irritatie van de huid en haarzakjes (zoveel mogelijk) voorkomen wordt.

Gerelateerde pagina´s: Sportmassage, Sportmassage Meppel

Verwen jezelf met een massage

Reserveer nu online jouw sportmassage of ontspanningsmassage

Online afspraak maken