Massage voor zwangeren

Massage voor zwangeren.

Bent u zwanger en wilt u graag een massage dan kunt u in zijligging op de massagetafel gemasseerd worden. Met een zwangerschapskussen wordt uw buik ondersteund, en kunt u comfortabel liggen.

De zwangerschap is een mooie, maar ook intensieve periode. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in uw lichaam en wordt uw lichaam extra op de proef gesteld. Zwangerschapskwaaltjes kunnen zich aandienen in de vorm van pijn in de rug en nek, het vasthouden van vocht, slecht slapen, kramp in de kuiten en bekkenklachten. Een aangepaste massage is de ideale manier om klachten te verminderen en om heerlijk te ontspannen.

Waarom massage voor zwangeren?

Uw zwangerschap is een tijd waarin in een relatief korte periode veel gebeurt in uw lichaam. Hormonen veranderen uw spieren, banden en bloedvaten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor de baby en om u voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat u sneller moe bent. Soms krijgt u last van lichamelijke klachten als pijn in uw nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen. Een ontspannende massage helpt om deze klachten te verlichten;

De huid is een groot tastzintuig. Een aandachtvolle aanraking maakt dat er chemische stoffen door het lichaam worden afgegeven die leiden tot ontspanning. Deze stoffen (zoals oxytocine) zijn heilzaam en komen terecht in de bloedsomloop van u en uw kindje

Vanaf het tweede trimester van de zwangerschap kunt u rugklachten en beenkrampen krijgen. Massage verlicht deze klachten en u zult daardoor lekkerder in uw vel   zitten.

In het laatste trimester past het lichaam zich in een korte tijd aan op de snel groeiende baby. Dit merkt u vaak aan bekken-, rug-, nek- en schouderklachten.

Een massage tijdens de zwangerschap zorgt voor een betere bloeddoorstroming en stimuleert het lymfestelsel. De placenta raakt beter doorbloedt en afvalstoffen kunnen sneller (via de urine) uit het lichaam worden verwijderd, het is daarom belangrijk om extra (water) te drinken na een massage. Ook overtollig vocht kan door een massage kwijt worden geraakt.

Massage geeft ontspanning en versterkt het immuunsysteem waardoor u minder vatbaar bent voor ziekte.

Zwangere vrouwen die (regelmatig) gemasseerd worden slapen beter en hebben minder last van ongerustheid, angst en depressiviteit  massage vermindert de     aanmaak van cortisol (het stresshormoon) in de hersenen.

   

Het is wetenschappelijk bewezen dat massage een positief effect heeft op beter slapen, minder rugpijn, minder stress (stress is net zo slecht als roken tijdens de zwangerschap).

Ook wanneer er geen klachten zijn tijdens uw zwangerschap is een massage een heerlijk middel om te ontspannen.

zwangerschapsmassage

gerelateerde pagina: Massage voor zwangeren in Meppel