Massage voor zwangeren.

Bent u zwanger en wilt u graag een massage dan kunt u in zijligging op de massagetafel gemasseerd worden. Met een zwangerschapskussen wordt uw buik ondersteund, en kunt u comfortabel liggen.

De zwangerschap is een mooie, maar ook intensieve periode. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in uw lichaam en wordt uw lichaam extra op de proef gesteld. Zwangerschapskwaaltjes kunnen zich aandienen in de vorm van pijn in de rug en nek, het vasthouden van vocht, slecht slapen, kramp in de kuiten en bekkenklachten. Een aangepaste massage is de ideale manier om klachten te verminderen en om heerlijk te ontspannen.

Waarom een massage tijdens de zwangerschap?

Uw zwangerschap is een tijd waarin in een relatief korte periode veel gebeurt in uw lichaam.

Hormonen veranderen uw spieren, banden en bloedvaten.

U kunt last krijgen van lichamelijke klachten, rug- nekklachten, vochtvasthouden.

Een ontspannende massage helpt om deze klachten te verlichten;

Massage geeft ontspanning en versterkt het immuunsysteem waardoor u minder vatbaar bent voor ziekte.

Een massage tijdens de zwangerschap zorgt voor een betere bloeddoorstroming en stimuleert het lymfestelsel. De placenta raakt beter doorbloedt en afvalstoffen kunnen sneller (via de urine) uit het lichaam worden afgevoerd, het is daarom belangrijk om extra (water) te drinken na een massage.

Zwangere vrouwen die (regelmatig) gemasseerd worden slapen beter en hebben minder last van ongerustheid, angst en depressiviteit. Massage vermindert de  aanmaak van cortisol (het stresshormoon) in de hersenen. Stress is net zo slecht als roken tijdens de zwangerschap.

Ook wanneer er geen klachten zijn tijdens uw zwangerschap is een massage een heerlijk middel om te ontspannen.

zwangerschapsmassage

gerelateerde pagina: Massage voor zwangeren in Meppel